ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ANDI ΕΛΛΑΣ
Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Η ANDIΕλλάς Ε.Π.Ε. δημιούργησε την Τράπεζα Αίματος «ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ» στο νοσοκομείο Γενικό Κρατικό Νικαίας «Άγιος Παντελεήμονας».

Αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή ήταν ο εκπαιδευτής της ANDI Ελλάς Ε.Π.Ε κύριος Αναστασιάδης Νικόλαος και τον ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια του.

Η Τράπεζα Αίματος απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις της κατάδυσης και όχι μόνο στα μέλη της ANDI. Όλοι οι αυτοδύτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, είναι ευπρόσδεκτοι να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια της ANDIπροσφέροντας έτσι ένα δώρο ζωής στον συνάνθρωπό τους.

Το αίμα είναι ένα ανεκτίμητο δώρο καθώς δίνοντας αίμα σώζουμε κυριολεκτικά μία ζωή! Το αίμα το οποίο είναι τόσο απαραίτητο για τη ζωή, δεν μπορεί να παρασκευαστεί σε κανένα εργαστήριο και δεν μας κοστίζει τίποτα παρά μόνο 10 λεπτά από το χρόνο μας!

Εμείς στην ANDI Ελλάς Ε.Π.Ε πιστεύουμε ότι όλοι οι αυτοδύτες θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή καθώς έχουν δείξει πολλές φορές την ευαισθησία τους και την κινητοποίηση τους όταν ένας συνάνθρωπός μας χρειάζεται βοήθεια. Όλοι οι αυτοδύτες προσέχουν και μεριμνούν για το ζευγάρι τους υποβρυχίως και με αυτόν τον τρόπο τους δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσουν και στη στεριά! Θεωρούμε ότι με την κίνηση αυτή θα μπορέσουμε να συσφίξουμε ακόμη περισσότερο τους δεσμούς μεταξύ μας και να αποδείξουμε έμπρακτα ότι ο χώρος της κατάδυσης είναι στην πραγματικότητα μία μεγάλη οικογένεια.    

Σκοποί της Τράπεζας Αίματος είναι:

  • Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των μελών της.
     
  • Η παροχή βοήθειας και η συμπαράσταση για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των μελών, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης από την Τράπεζα.
     
  • Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος στο χώρο της κατάδυσης.

Έδρα της εν λόγω Τράπεζας Αίματος, ορίζεται το κέντρο αιμοδοσίας του Γενικού Κρατικού Νικαίας «Άγιος Παντελεήμονας».

Μέλος της εν λόγω Τράπεζας αίματος, μπορεί να γίνει όποιος είναι αυτοδύτης, ο ίδιος ή άλλο μέλος της οικογένειας του. Μέλος μπορεί επίσης να γίνει οποιοσδήποτε άλλος προσφέρει τακτικά αίμα για τη συγκεκριμένη τράπεζα, ανεξάρτητα με το αν είναι αυτοδύτης ή όχι. Στα μέλη χορηγείται από το νοσοκομείο ειδική ταυτότητα, η οποία ενημερώνεται κάθε φορά που αυτά προσέρχονται για αιμοδοσία.

Τα μέλη συνιστάται να προσφέρουν τακτικά αίμα, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, στις προγραμματισμένες ημερομηνίες αιμοδοσίας. Εάν ένα μέλος δεν μπορεί να προσφέρει αίμα για οποιοδήποτε λόγο στις συγκεκριμένες ημερομηνίες μπορεί να το πράξει οποιαδήποτε χρονική στιγμή επιθυμεί.

Οι αιμοδότες μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοδοσίας και να δώσουν αίμα δηλώνοντας πάντα ότι το αίμα αυτό προορίζεται για την Τράπεζα Αίματος «ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ».

Κάθε μέλος της Τράπεζας Αίματος μπορεί να ζητήσει αίμα για δικές του ανάγκες ή για συγγενείς Α΄ βαθμού (παιδιά, γονείς, συζύγους).

Ο ενδιαφερόμενος θα επικοινωνεί με τους υπευθύνους της Τράπεζας Αίματος οι οποίοι θα ειδοποιούν το κέντρο αιμοδοσίας όπου στεγάζεται η Τράπεζα Αίματος. Ο υπεύθυνος αιτείται τις φιάλες για τον ασθενή-λήπτη, όπου κι αν αυτός νοσηλεύεται. Ο αριθμός φιαλών αίματος που θα του χορηγούνται θα είναι ανάλογος με τον αριθμό φιαλών αίματος που έχει προσφέρει και με τις δυνατότητες κάλυψης από την Τράπεζα Αίματος.

Δεν δικαιούται τη λήψη αίματος, όποιος επί ένα συνεχόμενο έτος και αφού έχει κληθεί προηγουμένως να συμμετάσχει σε αιμοδοσία δεν το πράττει και ως εκ τούτου αυτοδίκαια διαγράφεται από μέλος της Τράπεζας Αίματος. Άρση του αποκλεισμού και της διαγραφής επιτυγχάνεται, με την προσφορά από το συγκεκριμένο αιμοδότη τουλάχιστον δύο φιαλών αίματος, η μία εκ των οποίων να είναι του ιδίου, εφόσον ιατρικώς επιτρέπεται.

Δεν αποκλείεται ή διαγράφεται σε καμία περίπτωση, μέλος που προσέρχεται για αιμοδοσία και δεν του επιτρέπεται ιατρικώς, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα διαρκεί η ιατρική απαγόρευση.

Τηρείται βιβλίο των αιμοδοτών και των μονάδων αίματος που έχει δώσει ή λάβει ο καθένας.

Θα θέλαμε τη συμμετοχή σας και την υποστήριξη σας σε αυτό το εγχείρημα της ANDI στηρίζοντας έτσι με πράξεις όλοι μαζί το χώρο της κατάδυσης.

 

Υπεύθυνη για την τράπεζα αίματος «ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ» είναι η:

Κα Βουρνά Μαρία  6945045055

Βάλτε το σχόλιό σας