Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ANDI INTERNATIONAL
Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Η ίδρυση της ANDI αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της καταδυτικής ιστορίας.

 

Το 1988 ο ΕdBetts και ο Dick Rutkowski αποφάσισαν να δημιουργήσουν την American Nitrox Divers Inc.(«ANDI»). Σκοπός της ήταν να τυποποιηθεί η εκπαίδευση των εκπαιδευτών, των ερασιτεχνών αυτοδυτών και οι διαδικασίες των σταθμών πλήρωσης καταδυτικών φιαλών με αέρα εμπλουτισμένο με οξυγόνο (nitrox).

 

Το 1985 ο DickRutkowskiαποσύρθηκε από την NOAA  με 33 έτη υπηρεσίας. Είχε υπηρετήσει ως Deputy Diving Coordinator και ήταν ο ιδρυτής και  διευθυντής του τμήματος εκπαίδευσης καταδυτικής υπερβαρικής της ΝΟΑΑ και του κέντρου θεραπείας αυτοδυτών. Το 1987 άρχισε να διδάσκει αυτό που ο ίδιος αποκαλούσε «NitroxDiving»  για τους ερασιτέχνες αυτοδύτες υπό την αιγίδα της επιχείρησης του, IAND  και είναι αυτός, ο οποίος εισήγαγε  αυτήν τη σημαντική καινοτομία στο χώρο της ερασιτεχνικής κατάδυσης.

 

Έπειτα, κατόπιν συμφωνίας ο Dickσυναίνεσε να κλείσει την IANDκαι να συνεργαστεί αποκλειστικά με την ANDI. ΟDick πούλησετηνIAND σεέναInstructor Trainer τηςANDIτονTom Mount. Παρόλο που και οι δύο εταιρείες συνέχισαν, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λήξει η συνεργασία των δύο ιδρυτών. Ο TomMountσυνέχισε την IANDμε την ονομασία IANTD.

 

Το 1968 ο ΕdBetts  ήταν ο συν-ιδρυτής των IslandScubaCenters, Inc. (ANDI # 1), στο Freeportτης  Νέας Υόρκης. Το 1997 η οικογένεια Betts έκλεισε τα κέντρα αυτά μετά από 29 έτη λειτουργίας. Μέχρι τότε ήταν η παλαιότερη και πληρέστερη καταδυτική επιχείρηση στο LongIsland  και ήταν ένα από τα πιο σύγχρονα καταδυτικά κέντρα σε όλο τον κόσμο.

 

Ο Edέχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία ως πρακτικός μηχανικός σχεδιάζει και εγκαθιστά μονάδες παροχής και παραγωγής αερίων και υπερβαρικών θαλάμων. OEd Betts είναι ιδρυτής και πρόεδρος της ANDIInternationalκαι έχει συγγράψει πλήθος δημοσιευμένων άρθρων και εγχειριδίων για εκπαιδευτές και μαθητές.

 

Λόγω της επιχειρηματικής ικανότητας και των προσπαθειών του Edπολλά από τα πρότυπα και τις διαδικασίες που αναπτύχθηκαν από την ANDI αποτελούν σήμερα τυποποιημένες πρακτικές στον καταδυτικό χώρο. Επιπλέον, ο EdBettsήταν ο πρώτος που εισήγαγε το SafeAir®, την τεχνική κατάδυση και την κατάδυση με rebreather σε πολλά μέρη του κόσμου.

 

Όταν η αρχική παραγωγή rebreather για ερασιτεχνική κατάδυση διατέθηκε στην αγορά από την Drager στο Lubeckτης Γερμανίας, η ANDI ήταν εκείνη που εξέδωσε το πρώτο εγχειρίδιο εκπαίδευσης στα αγγλικά και στα γερμανικά. Από τότε η ANDI παρακολουθώντας στενά την αναπτυσσόμενη αγορά των rebreathers, έχει κατορθώσει να δημιουργήσει το υψηλότερης ποιότητας εκπαιδευτικό υλικό εγκεκριμένο από τους κατασκευαστές.

Το 1991, η ANDI παρείχε εκπαίδευση σε προσωπικό καταδυτικού κέντρου εγκαινιάζοντας έτσι το πρόγραμμα EAN (εμπλουτισμένος αέρας με οξυγόνο) σε χώρα εκτός των Η.Π.Α. Η έννοια και η τεχνολογία του προγράμματος διαδόθηκε γρήγορα καθώς η ANDI επεκτεινόταν σε όλον τον κόσμο. Το όραμα της ANDI για «τεχνολογία βέλτιστου αναπνεύσιμου αερίου», αν και στην αρχή είχε κατακριθεί και απορριφθεί από ολόκληρο τον καταδυτικό κλάδο πλέον αποτελεί πρότυπο στο χώρο της κατάδυσης.

 

Η εξάπλωση σε όλο τον κόσμο, οφείλεται στη δέσμευση της ANDI για ποιοτικά υλικά και εκπαίδευση σε συνδυασμό με την αφοσίωσή της προς τους αντιπροσώπους της. 

Σχόλια
Wim van Dijk
5/3/2018 3:28:51 μμ
Dear Miss/Mister,

 

I like to ask you something.

 

I collect paperclips with a name or logo

(mark-promo-axion-Dutchclips)

I have seen by an other collectioner that ANDI HELLAS

also have this kind of paper-clips.

I will ask you please send me one (or some

more I can change with) for my collection.

I thank you very much.

Best regards,

 

Wim van Dijk

Simon Vestdijkhove 54

3437 JS Nieuwegein

Netherland
Βάλτε το σχόλιό σας